Binlerce Ürüne Aynı Anda ‘Dokunuyorlar’

Jun 30, 2016 Başarı Hikayeleri

Kütahya Seramik Alternatif Medya ile dijital katalog uygulamasını dokunmatik ekranlarda devreye aldı

Binlerce renk, desen ve ölçü seçeneğine sahip ürün gamını bayi ve müşterilerine daha kolay, hızlı ve etkili biçimde sunmayı hedefleyen Kütahya Seramik, Alternatif Medya’nın DigiPlat Dijital Tanıtım ve Bilgilendirme Platformu’nun sunduğu “dijital katalog” ile hedefini 12’den vurdu. Türkiye’nin dört bir yanındaki 100 kadar Kütahya Seramik bayisinde dokunmatik ekranlar üzerinden kullanıma alınan proje, yine Alternatif Medya’nın sunduğu “uzaktan izleme – reji” hizmetiyle katma değer kazandı.

Yer ve duvar karosu, sırlı porselen karo, bordür, dekor ve cam mozaik üretimi yapan Kütahya Seramik, ürünlerinin daha kolay, hızlı, görsel zenginlikli ve etkili bir biçimde sunumu için “dijital katalog” projesini hayata geçirdi. Alternatif Medya’nın önderliğinde DigiPlat Dijital Tanıtım ve Bilgilendirme Platformu’nun sunduğu araçlar kullanılarak inşa edilen proje, ürün çeşitliliğinin ortaya çıkmasını sağladı. Aynı zamanda şirket içi eğitim sunumlarının paylaşımı için bir altyapı kurulmuş oldu.

Kütahya Seramik’in markaları, ürün ağaçları ve A’dan Z’ye bütün ürünlerinin detaylı olarak sergilenebildiği bir ortam oluşturan katalog uygulaması, üç ayrı dil desteğiyle yabancı müşterilerin kullanımına da imkan veriyor. Dokunmatik ekranlar üzerinden basit hareketlerle aranan ürüne kolay ve hızlı erişim imkanı sunan sistem, ürünlerin kullanıldığı örnek alanların fotoğrafları, farklı ölçü çeşitleri ve ürün fotoğraflarını interaktif ortama taşıyor.

Kütahya Seramik’in Türkiye’nin dört bir yanına yayılan 100 kadar bayisinde kullanıma sunulan proje, bayi personeline merkezi bir noktadan görsel zenginlikli eğitim içeriği sunulabilmesini de mümkün kıldı. DigiPlat’ın ileri teknolojik altyapısı, ekranların kullanım, inceleme ve dokunma oranlarının raporlanabilmesine imkan tanırken, böylelikle taleplerin hangi ürünlerde ağırlık kazandığının takip edilebilmesini sağladı.

Kurulum sonrası Alternatif Medya’dan “uzaktan izleme – reji” hizmeti almayı sürdüren Kütahya Seramik, kurumsal dijital yayıncılık alanındaki ilk ve tek reji odasına sahip Alternatif Medya sayesinde katma değerli bir projenin sahibi oldu. Kütahya Porselen’in prestij sahası olan ekranların kararmamasını, yayının aksamasız ve hatasız olarak sürmesini güvence altına alan bu hizmet, olası sorunlara anında müdahale imkanı veriyor.

Benzer Konular