Eğitim Sektörü Digital Signage ile Neler Yapabilir?

Mar 21, 2019 Bilgi Dokümanı

Eğitim Sektörü Digital Signage ile Neler Yapabilir?

Öğrencilerin, velilerin bilgi alma deneyimine yepyeni boyutlar kazandıran Digital Signage ile üniversiteler, kolejler ve tüm eğitim kurumlarında bilgi artık çok daha fazla noktada, çok daha çeşitli kanallardan ve interaktif olarak yayılabiliyor.

 

Eğitimde hedeflenen ‘fark’ı oluşturmanın en etkin yollarından birini sunan Digital Signage uygulamaları ile sınıflar sınırlarını aşıyor; kampus bahçeleri, koridorları, kantinleri de artık eğitimin sürdüğü ortamlara dönüşüyor.

Digital Signage Nedir Blog yazımız için tıklayınız.

 

Digital Signage eğitim kurumları Kampus, sınıflar, salonlar, kantinler ve koridorlarda tanıtım ve bilgilendirme için kullanılmakta

 

Üniversiteler, Kolejler ve Eğitim Sektörü Digital Signage ile Neler Yapabilir?

1- Kampus bahçeleri, sınıflar, salonlar, kantinler, koridorlar, asansörler gibi alanlara Digital Signage yani dijital tanıtım ve bilgilendirme televizyon ekranları yerleştirerek iletişim kurabileceğiniz alanlar oluşturabilirsiniz.

 

2- Öğrencilerin sınıf dışında da bir yandan daha keyifli zaman geçirirken, bir yandan eğitim almaya devam etmelerini sağlayabilirsiniz. Böylelikle öğrencilerle iletişimin sürekliliği ve kalitesini artırırken, kampus içindeki tüm alanları birer iletişim noktasına dönüştürebilirsiniz.

 

3- Eğitim notlarının yanı sıra etkinlik takvimi, duyurular, tanıtım videoları gibi gösterimlerle öğrencilerin bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlayabilir; "üniversite dijital danışma noktaları" veya "okul dijital danışma noktaları" inşa edebilirsiniz.

 

Etkinlik takvimi, duyurular, tanıtım videoları gibi gösterimlerle öğrencilerin bilgiye daha kolay ulaşması sağlanmakta

 

4- Basit hareketlerle ekranları her an güncelleyebilir; tamamen sizin kontrolünüzde yayın yapan, sürekli sizin istediklerinizi anlatan ve ilgiyi üzerine toplayan bir televizyon kanalına sahip olabilirsiniz. Bakınız: Digital Signage Yazılımı DigiPlat

 

5- Digital Signage Dokunmatik ekran uygulamalarıyla interaktif iletişime olanak tanıyabilir; öğrencilerin yanı sıra akademik kadronun da istediği an istediği bilgiye rahatça ulaşmasını ve uygulamalar aracılığıyla kayıttan, ankete çeşitli interaktif işlemleri gerçekleştirebilmesini sağlayabilirsiniz. Bakınız: Uygulamalar - Digital Signage Dokunmatik Ekran

 

6- Öğrencilerin gezi, şenlik, seçmeli ders gibi yönetim kararlarına katılımını sağlamak ya da memnuniyetlerini ölçümlemek için anketler düzenleyebilir; öğrenci ve kulüp temsilcisi seçimlerinde Digital Signage interaktif uygulamaları ile "dijital oy kullanma" imkanı tanıyabilirsiniz.

 

7- Güncel haberler, hava durumu, müzik gibi yayınlarla, sosyal medyada hakkınızda konuşulanları Digital Signage televizyon ekranlarına taşıyarak kampusu keyifli bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

 

8- Kampus içi yön bulmayı kolaylaştıran dijital haritalar sunabilirsiniz. Bakınız: Uygulamalar - Digital Signage Harita Yön bulma