“Hayata Hazırlık Atölye”sinde geleceğin işi konuşuldu

Jun 30, 2016 Haberler

“Hayata Hazırlık Atölye”sinde geleceğin işi konuşuldu

Kariyer Akademisi tarafından düzenlenen, üniversitelerin son sınıflarında okuyan öğrenciler ve yeni mezunlara yönelik “Hayata Hazırlık Atölyesi’ isimli bir günlük seminer programında, katılımcı gençler Alternatif Medya Genel Müdürü Serdar Kayaoğlu’nun sunumuyla dijital dünyada kariyer olanaklarına ilişkin yepyeni bakış açıları kazandı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı üniversitelerin son sınıflarında okuyanlar ve yeni mezunların katılımıyla gerçekleşen seminer programı, iş yaşamında başarıyı yakalamış simaların deneyimlerini aktardığı bir platform sundu. Bu platformda ‘geleceğin işi’ temalı sunumla yer alan Alternatif Medya adına kürsüye çıkan isim Genel Müdür Serdar Kayaoğlu oldu.

Kayaoğlu, dijital Türkiye’yi özetlediği sunumunda çarpıcı rakamlara yer verdi: “Aktif İnternet kullanıcıları: 37.7 milyon, mobil İnternet kullanıcıları: 30 milyon, bilgisayar başında geçirilen günlük ortalama süre: 4,9 saat, sosyal medya hesapları toplamı: 40 milyon.” Ayrıca İnternet trafiğinin % 32’sini YouTube hariç video izleme faaliyetinin oluşturduğunu kaydeden Kayaoğlu, araştırmaların Avrupa’da en çok video izlenen ülke olarak Türkiye’yi gösterdiğine dikkat çekti.

Buradan hareketle dijital yayıncılık evrenini tanımlayan ve dijital yayıncılığın yükselen trendinde kendine kariyer fırsatları elde etmek isteyen gençlere seslenen Kayaoğlu, iş fırsatlarına ve nasıl değerlendirilmeleri gerektiğine ilişkin bilgiler verdi.